Aktiivista oppilaitosyhteistyötä - Fujitsu valittiin Haaga-Helian vuoden partneriksi

Kirjoittaja: Riku Korosuo | 20.12.2018 13:41
Meille Haaga-Heliassa partnereiden aktiivisuus on ollut aina tärkeä asia. Vuosi sitten päätimme tuoda tämän konkreettisemmin esille ja ryhdyimme palkitsemaan aktiivisuudesta valitsemalla vuoden partnerin. Ensimmäisenä vuonna valinta osui Danske Bankiin ja vuoden 2018 partneriksi valittiin Fujitsu Finland. Tällä kertaa voittaja sai palkinnoksi palvelumuotoilukoulutuksen kahdelle hengelle.fujitsu1

Fujitsu tuli Haaga-Helian partneriksi vuoden 2017 loppupuolella. Vuoden aikana japanilaisjätti on osoittanut oppilaitosyhteistyössä sellaista ketteryyttä ja idearikkautta, mihin törmää useammin vain astetta tai paria pienemmissä yrityksissä. 

MONIPUOLISTA OPPILAITOSYHTEISTYÖTÄ

Yhteistyö on sisältänyt esimerkiksi osallistumisen Experience Designer -projektiin, opiskelijoiden harjoittelujaksoja Fujitsulla, projektityöaiheita opiskelijoille mm. Cyber Securityn tiimoilta, opiskelijaryhmien vierailuja Fujitsulla sekä fujitsulaisten luentoja Haaga-Heliassa. Lisäksi helmikuussa Fujitsu oli mukana nuorille naisille suunnatussa Super ADA -tapahtumassa Pasilan kampuksella ja huhtikuussa järjestettiin Fujitsu Innovation competition / Hackathon tapahtuma Haaga-Helian tiloissa.

Mieleenpainuvimpana yhteistyön muotona voisi pitää Fujitsu Nordicin järjestämää innovaatiokilpailua. Fujitsu World Tour –tapahtumassa Tukholmassa järjestettyyn finaaliin pääsi mukaan kaksi ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoista koottua joukkuetta Haaga-Heliasta. Tämä jos mikä on osoitus siitä, että Haaga-Helian opiskelijoiden taidot ovat kansainvälisellä mittapuullakin kovalla tasolla.

banner920x290_FIG2018_NORDIC_tcm23-3690290

MITEN FUJITSU ON KOKENUT OPPILAITOSYHTEISTYÖN?

Palkinnon vastaanottanut Anne Wendelin, Fujitsu Finlandin HR Business Partner, kuvailee oppilaitosyhteistyötä Haaga-Helian kanssa seuraavasti: ”Yhteistyö Haaga-Helian kanssa on ketterää ja joustavaa. Yhteistyön mahdollisuuksia on löytynyt monelta saralta ja erilaisiin ehdotuksiin on löytynyt nopeasti ratkaisuja puolin ja toisin. Kanava siis toimii erinomaisesti. Haaga-Helialla on kokemusta yritysyhteistyöstä ja se näkyy toiminnan mutkattomuudessa sekä selkeissä prosesseissa ja vastuissa. Toki yhteistyötä voisi tehdä vieläkin enemmän ja uskonkin että yhteistyömme tästä vain laajenee ja kehittyy.”

AKTIIVISUUS VAHVISTAA BRÄNDIÄ

On mielenkiintoista, että vuoden 2017 partneriksi valittu Danske Bank oli ylivoimainen ykkönen vuoden 2018 Partner mainetutkimuksessa finanssi- ja talousasiantuntijan koulutusohjelman opiskelijoiden keskuudessa. Selvästikin heidän aktiivisuutensa oli yhteydessä siihen, kuinka houkuttelevana työnantajana tai ammatillisena yhteistyökumppanina tanskalaispankki koettiin. Vaikka vuoden partnerin titteliä on vaikea saada – mukana kisassa on kuitenkin 99 kilpakumppania – viime kädessä arvostetuin palkinto partnerille tämän aktiivisuudesta on brändin vahvistuminen opiskelijoiden keskuudessa. Myös Anne Wendelin on huomannut tämän: ”Fujitsun tunnettuus Haaga-Helian opiskelijoiden keskuudessa on varmasti kasvanut kuluneen vuoden aikana. Tällainen tunne on syntynyt mm. rekrymessuilla opiskelijoiden kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella. Myös mainetutkimus osoittaa samaa. Tulosten mukaan tietojenkäsittelyä opiskelevat pitävät Fujitsua on yhtenä kiinnostavimmista työnantajista.”

Lue lisää muista blogeistamme mm. käytännön oppilaitosyhteistyöstä K-ryhmän, Finavian, Azetsin ja Mepcon, One Plussan ja Niemen, sekä Suomen 3D-ratkaisujen kanssa sekä Key Account Managerin roolista oppilaitosyhteistyössä. Tutustu myös listaukseen: TOP 5 Hyödyt oppilaitosyhteistyöstä sekä siihen, miten mitata oppilaitosyhteistyön tuloksellisuutta? 

Haaga-Heliassa oppilaitosyhteistyötä on kehitetty partnerikonseptin puitteissa. Partneritoiminnalla on pitkät perinteet Haaga-Heliassa ja nykyisellään partnereita on lähes sata. Täältä voit lukea miten Haaga-Helian partneritoiminta vastaa tuoreessa tutkimuksessa esitettyihin suosituksiin oppilaitostyhteistyöhön kehittämiseksi.

LUE LISÄÄ

Aiheet: partneritoiminta