Missä digi, siellä teho!

Kirjoittaja: Niina Kinnunen | 6.2.2019 11:43

Eräs pirkanmaalainen löytöeläinkoti oli taannoin yhteydessä minuun ja tilasi toimintaansa helpottavan digitaalisen palvelun. Yrittäjä oli kyllästynyt tekemään yrityksensä muistiinpanoja toimimattomilla mustekynillä, katoileviin ruutuvihkoihin. Yrittäjä pystyi hyvin nopeasti määrittelemään, millaista digitaalista palvelua hän tarvitsee. Jäin miettimään, miksi tämä yrittäjä – joka yksityiselämässään elää digiajan kärkijoukoissa – oli pitkittänyt yrityksensä tietoihin liittyvien toimintojen siirtämistä digitaaliseksi palveluksi. Mietin, oliko tässä nähtävissä yleisempikin ilmiö suomalaisten yritysten digitalisoitumisen tilanteesta.

Digibarometri mittaa Suomen sijoittumista digitaalisuudessa 21 kilpailijamaahan verrattuna. Kesällä 2018 julkaistun Digibarometrin mukaan erityisesti yksityisten yritysten digitalisoituminen näyttää pysähtyneen Suomessa. Digitaalisuudesta puhuttaessa keskustelu kääntyy usein vielä erilaisiin myynnin ja markkinoinnin käyttämiin digitaalisiin viestintäkanaviin. Vaikka digitaaliset viestintäkanavat ovat menestyneitä ja tarkoitukseensa sopivia, tulisi digitaalisilla palveluratkaisuilla pyrkiä tavoittelemaan paljon enemmän, rohkeasti ja erityisesti innovatiivisesti.

 CUsersh01593DesktopHUBSPOT-kuvatHUBSPOT kuvatHubspot_uudetsocial_media_2_LR

 

todelliset tarpeet esille


Digitalisaatio luo uusia palveluja ja uutta liiketoimintaa. Sen vaikutukset näkyvät yhteiskunnassamme kaikilla aloilla. Digitalisaation etenemisestä huolimatta suomalaisissa yrityksissä on edelleen vähän verkossa tapahtuvaa liiketoimintaa eikä suomalaisissa yrityksissä ole onnistuttu hyödyntämään digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia. Syynä on osittain nähty suomalaisen yritysjohdon ymmärtämättömyys ja hidas syttyminen digitalisaation tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Haaga-Heliassa työskentelemme monin tavoin digitaalisten palveluiden parissa. Opiskelijoiden kanssa muun muassa suunnitellaan, toteutetaan ja kehitetään digitaalisia palveluita harjoituksina ja monipuolisina todellisina toimeksiantoina. Koulutustarjonnassa on otettu huomioon, että digitalisoituminen on muuttamassa voimakkaasti yritysten liiketoimintamalleja ja eri toimialoille on syntymässä uusia ammatteja. Me haluamme löytää ja saavuttaa toimialasta riippumatta tavalliset eri toimialojen ammattilaiset kuullaksemme, miten he ymmärtävät digitaalisuuden. Me autamme heitä ymmärtämään digitaalisten palvelujen tuottamat hyödyt ja asian tärkeyden heidän omalla toimialallaan. Kysymme näiltä tavallisilta arjen ammattilaisilta, millaisissa työtehtävissä he ovat kaivanneet tietotekniikkaa tai miten he näkevät digitaalisen tietojenkäsittelyn mahdolliseksi. Mikäli digitaalisuuden mahdollisuudet mietityttävät, tilaa webinaaritallenne blogin lopusta. 

Kuka tahansa voi keksiä digitaalisen palvelutarpeen täyttävän innovaatiotimantin, joka valmistuttuaan helpottaa hänen ja hänen kollegoidensa jokapäiväistä työarkea. Siksi tarjoamme yhteistyö-mahdollisuuksia ja täydennyskoulutusta. Me avaamme ovia työelämään.

 Tilaa Digitaaliset palvelut -webinaaritallenne

 

 

 

 

Aiheet: digitalisaatio, digitaalinen palvelu