Oppilasyhteistyö käytännössä - case Finavia

Kirjoittaja: Riku Korosuo | 26.9.2018 18:09
Oppilaitosyhteistyön onnistuminen vaatii aktiivisuutta ja suunnitelmallisuutta. Parhaimmillaan yritys pystyy hyvän työnantajamielikuvan luomisen lisäksi saamaan ideoita myös oman liiketoiminnan kehittämiseen.
 
Haaga-Helialla satoja kumppaneita, joiden kanssa tehdään oppilaitosyhteistyötä. Osa näistä yrityksistä on myös Haaga-Helian virallisia partnereita. Partneriyhteistyö eroa muusta oppilaitosyhteistyöstä lähinnä siinä, että partneruuden perusteella yritys saa monipuolista näkyvyyttä kampuksella. Lisäksi yhteistyö on järjestelmällistä ja suunnitelmallista.
 
Finaviasta tuli Haaga-Helian partneri maalikuussa 2016. Oppilaitosyhteistyötä on sen jälkeen toteutettu varsin monimuotoisesti. Työharjoittelu- ja opinnäytetyöyhteistyön ohella lukukauden alussa avattiin juhlallisin menoin Finavia-nimikkoluokka Haagan kampukselle. Tämän lisäksi Finavian Head of Service Development Eero Knuutila oli pääpuhujana Haagailu avartaa -liikematkustusseminaarissa. 

 

Opiskelijaprojektilla uusia ideoita asiakaskokemuksen kehittämiseen

Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelman opiskelijat ovat työstäneet Finavian case-tehtävänantoa: opiskelijat innovoivat uusia, asiakaskokemusta ja Finavian asiakaslupausta ”For Smooth Travelling” tukevia palveluita Helsingin lentokentälle.
 
Ryhmät saivat valita toisen kahdesta näkökulmasta: biometrinen tunnistaminen tai automaation hyödyntäminen ihmisten ja esineiden kuljettamisessa lentokentällä. Tavoitteena oli tukea Finavian erinomaisen asiakaskokemuksen neljää periaatetta: Gift of Time, Confidence, Refresh Me, Finnish Experiences sekä asiakashyödyn kolmea kulmakiveä: easier, cheaper, faster.
 
Tuotoksina syntyi lukuisia ideoita, mm. revontuli-lounge, kämmensuoni- ja sormenjälkitunnistamisen avulla maksaminen, peffatunnistaminen ja automaattinen monitoimi check-in- & baggage drop-kioski.
 
Käytännössä case eteni opiskelijoiden kanssa seuraavasti: opintojakson alussa Finavian edustajat kävivät avaamassa toimeksiannon. Projektin puolivälissä he sparrasivat opiskelijoiden ideoita. Töistä Finavia sai aineksia, joita testata ja kehittää eteenpäin. Mahdollisesti opiskelijat pääsevät vielä jatkossa rakentamaan näistä tuotoksista business-caseja yhden tai kahden toisiinsa liittyvän idean ympärille. Ideoissa on aineksia myös opinnäytetöihin.
 
 
Haaga-Heliassa oppilaitosyhteistyötä on kehitetty partnerikonseptin puitteissa. Partneritoiminnalla on pitkät perinteet Haaga-Heliassa ja nykyisellään partnereita on lähes sata.

LUE LISÄÄ

Aiheet: partneritoiminta