Osaamiskartoitus - pohjaksi uudelle uralle

Kirjoittaja: Anne Bondaréw | 25.3.2019 13:50

Olemme juuri saaneet lukea Talouselämästä, miten moni keski-ikäinen kituu väärässä työssä. Työterveyslaitos ja Haaga-Helia etsivät yhdessä ratkaisua tilanteeseen. Työnantajat eivät nykyisellään panosta riittävästi ikääntyvien kouluttamiseen, mutta toivovat näiden jaksavan entistä pidempiä työuria. Voiko tällainen yhtälö toimia? Työuran keskivaiheessa tehtävä osaamiskartoitus on yksi tarjottu ratkaisu matkalla osaamisen kehittämiseen.

osaamiskartoitusOsaamisen kartoitus itsessään ei vielä kerro sitä, miten siitä sitten eteenpäin toimitaan. On lähdettävä analysoimaan tuloksia, havaittava gapit eli osaamisvajeet. Jos sitten koulutus suunnitellaan ja hankitaan kartoituksesta saatujen tulosten perusteella ja koulutetaan juuri niitä, joita tuleekin ja vieläpä oikea määrä, niin silloin ollaan toki jo pitkällä osaamisen kehittämisessä. Avainasemassa osaamisen kehittämisessä on yrityksissä aina oltava ne työntekijät, joilla osaaminen ei riitä nykyisten ja tulevien työtehtävien hoitamiseen. 

Koulutuksen tulee aina perustua todennettuun tarpeeseen. Sen tavoitteellisuus on välttämätöntä ja siitä on synnyttävä mitattavia vaikutuksia. Joko käyttäytymisen muutos tai jokin näkyvä asia, kuten esimerkiksi myynnin kasvu tai henkilöstön työhyvinvoinnin nousu. 

Alussa totesin, että kaikki yritykset eivät välttämättä kouluta keski-ikäisiä. Jos työurat jatkuvat  paljon pidempään kuin nykyinen eläkeikä, niin 55-vuotista kannattaa hyvinkin kouluttaa; uusi työura voi olla vielä täysin mahdollinen.

Entäpä tieto siitä, että EOECD:n tutkimuksen mukaan jopa 25 % aikuisväestöstä voi työskennellä koulutustaan vastaamattomissa tehtävissä. Melkoinen prosenttimäärä.  ”Voidaan olettaa, että osaamiskartoituksen ja valmennuksen seurauksena osa vaihtaa tehtäviä tai työpaikkaa ja pääsee näin lähemmäksi itselleen sopivaa työtä. On paljon ihmisiä, jotka ovat väärissä tehtävissä”, sanoo ohjelmapäällikkö Salla Toppinen-Tanner Työterveyslaitokselta

Jos osaamiskartoitukset arveluttavat, tilaa osaamiskartoituksia koskevan webinaarimme tallenne. Siitä saat vajaassa puolessa tunnissa tiiviin paketin, mistä osaamiskartoituksissa on kyse ja miten niitä kannattaisi tehdä. 

Tilaa Osaamiskartoitus-webinaarimme tallenne

 

Aiheet: osaamiskartoitus, täydennyskoulutus, oppiminen, oppiminen ja kehittyminen